Telefon

2010.03.22. 13:54

 

Az elmúlt napok megpróbáltatásai azt hozták magukkal, hogy egyáltalán nem foglalkoztam semmivel.
 
Nem jutott eszembe sem Évike, aki a Pest Megyei Önkormányzat irodavezetői állásából távozott mintegy 9 milla jutalommal, s rögvest az egyik kórház pénzügyi igazgatói székébe találta magát hipp-hopp. Megszolgált érte: tán már nem is emlékszik a kínai utazásra, Torinóra, Ludwigsburgra, s talán már a Toszkán napsütést is elfeledte, amit karöltve a Pest Megyei Önkormányzat elnökével tett meg, sűrűn fotózkodva, s dokumentálva a rendkívüli fontossággal bíró munkautakat –közpénzből.
Nem jutott eszembe Évi főnöke sem, az az utazós, aki megannyi állást tud magáénak. De a jónép, akarom mondani a köznép, meghálálja: több, mint másfél milka üti havonta a markát a Fidesz nevű pártszervezet Pest megyei elnökének. Nem baj, majd jön a Fidesz-Jobbik kormány –mondta erre Gabika, a csaposunk- és elszámoltat. Már alig várom.
De nem jutott eszembe Á. György úr sem, korábbi Somogy- és a Pest Megyei Illetékhivatal vezetője, aki miután megszűnt a munkája, az aktuális illetékhivatala mintegy 1 milliárdos kintlévőséget tudott behajtani. S aki nem tudta jól megérdemelt pihenését tölteni, mert Szűcs doktor munkát ajánlott neki, miután az ő keze is benne volt Á. György eltávolításában: állítólag havi 800.000 ft-ért oszt tanácsot. Már, aki kéri. Ebben az esetben a Pest Megyei Önkormányzat.
Nem gondoltam ezekre az ügyekre, mindaddig, míg Géza atyai barátom föl nem hívott.
-Szia, Gergő! Beszélgessünk.
-Rendben. Miről?
-Szöget ütött a fejemben, amit a Juditnál történtekről meséltél, a borítékról, tudod. Utánanéztem ennek-annak. Érdekel?-kérdezte kíváncsian
-Persze, mondjad. -válaszoltam kelletlenül
-Na, szóval. Nem csak ezek az ügyek vannak a PMÖ-ben. Van ott egy volt fideszes képviselő, bizonyos Szent-Iványi Géza.
-No és?
-Hát, kérlek, a druszámat, a lelkemet elítélték.
-Óh, jajj! Megesik az ilyesmi. Börtönben van?
-Nem figyelsz –igazított ki Gézám-, ott ül a megyei képviselő-testületben. És nincs börtönben, mert a bíróság az ügyében a letöltendő napokat átváltotta pénzbüntire. 200 ezer pengőforintot kellett befizetni az államkasszába, ahogy hallom. –mondta Géza
-Mit tett a fickó?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-Elég homályos és összetett az ügy, s több szálon is fut, mert a lelkemnek nem ez volt az egyetlen büntetőügye. A lényeg az, hogy ez a jóember polgármester is volt még nemrég, s fölnyomta a saját jegyzőjét, akit el is kaszált tisztességesen később a t. bíróság. Csakhogy, azzal nem számolt a mi Gézánk, hogy a jegyző is felnyomja őt a kihallgatásakor. Így esett meg, hogy fény derült arra: Géza bácsi is sáros.
-Hm. Mi történt?
-Na, várjál! Az van, hogy az ember olyan, amilyen, pletykál jó dolgába’. Elterjedt a hír, hogy Géza bácsi csalja a becses nejét az egyik Pest környéki település polgármesteri hivatal dolgozójával, s el is vitte őt Erdélybe, hivatali útjára egy kis hancúrra, legalábbis mindenki így tudja, ezt mesélték nekem.
-Már megint ez a hivatalos út! –csattantam fel
-Várjá’-várjá’! Igen ám, csakhogy a B. nejnél lebukott Géza, hogy csalja őt. Jut eszembe, hogy vagytok Judittal? Még mindig külön?
-Ühüm, de folytasd! –türelmetlenkedtem
-Szóval lebukott Gejza bá’ a feleségnél. A feleség, mikor megtudta ezt, berontott a hivatalba, s elkezdett hisztizni. S közölte a férje urával, hogy azonnal ki kell rúgni azt a perszónát. Géza –mivel engedelmeskedett asszonyának- ki akarta rúgni a volt ágyasát a hivatalból, csakhogy az a nőszemély nemet mondott, és lelépési pénzt kért, hogy ne borítsa ki a bilit a csaj, így mondták nekem.
-Hogy mik vannak! –szaladt ki a számon
 
-Bezony! Ment is az agyalás, hogy miként lehetne „megfizetni” a szolgáltatásait a hölgyikének. De meg is találták a megoldást : a településen forgattak a tévések, s a nőre, Géza volt barátnőjére bízták a házigazda szerepét, szép kis summáért. A hivatal ki is fizette a pénzt, csakhogy a tévéműsor már egy ideje kész volt a kifizetéshez képest, s állítólag akkor már le is ment a tévében. Azaz utólag olyan műsorra fizettek ki, ami már készen volt, s ehhez rendeltek közpénzt. Jó mi? Na de folytatom. Mikor Géza felnyomta a jegyzőjét, akkor a jegyző ezt az ügyet is elmesélte a kihallgató tisztnek, meg volt itt mindenféle homályos utalványosztás, meg állítólag teljesítési igazolás és ellenjegyzés nélküli kifizetés, és minden, ami szem-szájnak ingere. De ez csak rosszindulatú pletyka, azokkal meg nem foglalkozunk.
-Atyaég!
-Szóval kiborult a bili, de már nem lehetett nyom nélkül visszalapátolni a szart belé. Így a feljelentő Géza bácsi is besározódott, s feljelentőből lett feljelentett, amiért megkapta a méltó büntijét. Érdekesség, a bíróság az ítélethirdetéskor közölte, hogy csak azért kap Gejza hatodrendű vádlottként 200.000 forintnyi pénzbüntetést, mert az ügyészség nem kért súlyosabb bírságot. Ha kér, meglehet, hogy le is ültetik.
-Ejha. –csettintettem- És hogy jön ide mindez?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-Hát csak úgy, hogy ez a fickó is bent ül a Pest Megyei Önkormányzat képviselői között. És vagy nem tud a Géza képviselő úr ügyéről a PMÖ főjegyzője, vagy nem akar tudni róla. Ez az egyik válaszom, a másik hogy a Juditnál átvett borítékban levő dokumentum egyrészt a tanácsadói szerződéseket, másrészt bizonyos büntetőügyeket firtat, s megérkezett a főjegyzői válasz. Nézd meg, olvasd el, tanulságos, átküldöm mailben.
-Azért, Gergő, tudod, ki ült be a polgármesteri székbe Szent-Iványi elmeszelése után?
-Fogalmam sincsen. -válaszoltam
  
Elköszöntem barátomtól, majd a számítógép elé ültem, ahol már ott volt a főjegyzői válasz. Mit mondjak, nem lettem boldogabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiborito.blog.hu/api/trackback/id/tr501859458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása